Devlere Saplanan Kılıç ; Sheffield United




sheffield united ile ilgili görsel sonucu


Sheffield bu günlerde premier ligde adından fazlasıyla söz ettiren bir kulüp. Premier ligin dev takımlarının dev bütçelerine karşın onlar çok daha az bir bütçeyle ve çok fazla tanınmamış oyunculardan oluşan kadrosuyla muhteşem bir başarı gösteriyor. Bu başarılarının arkasında 3-5-2 taktiğini farklı şekilde yorumlayarak ezberleri bozan Chris Wilder ve Alan Knill bulunuyor. Takımı 3 yıl gibi kısa bir sürede 2 lig atlatarak premier lige taşıdılar.



alan knill chris wilder ile ilgili görsel sonucu


Knill ve Wilder ikilisi futbol kariyerlerinin en başından beri birbirlerini tanıyorlar. Southampton da beraber futbola başladılar. Knill o yıllardan sonra sürekli irtibatta olduklarını söylüyor. Teknik adam olarak ilk defa Bury de çalıştılar. Bury de 1. adam bugünün aksine Wilder yerine Knill idi. Knill, Wilder için Chris her zaman bir numara olmak istiyordu ve bu ona yakışıyor diyor. Birbirlerinin en iyi arkadaşları olmadığını da ekliyor. Ocak 2014'te Northampton'da tekrar bir araya geldiler. Bu sefer asistan Alan Knill olmuştu. Asistan olarak daha rahat ettiğini söylüyor Knill. Chris antrenman sahasında sevdiğim şeyi yapmama izin veriyor futbol konusunda aynı fikirlere sahibiz bu da başarıyı getiren önemli etmenlerden biri diyor. 2016 yazında Sheffield a beraber geldiler. İlk sezonlarında 100 puan topladılar. Championship de ilk yıllarında kılpayı playoffu kaçırdılar. Ancak bi sonraki yıl ikinci olarak Premier lige yükseldiler.




İlgili resim 


Guardiola, Bielsa gibi futbola büyük yenilikler getiren hocalar Sheffield ın oyununa büyük övgüler yağdırıyor. Sheffield ın oyuncusu John Lundstram taktik üzerine çok fazla çalıştıklarını belirtiyor. Bu takımın çekirdeği Lig One dan beri aynı birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Saha içinin yanı sıra saha dışında da birlikte fazlaca zaman geçiriyorlar birbirlerine sıkı sıkıya bağlılar.




sheffield united tarihi ile ilgili görsel sonucu



Sheffield... bi efsanenin doğuşu olabilir. Kim bilir ?


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

God of Football ; Zlatan Tekrar Milan' da